Andhra Pradesh TET English Content Paper 1 Model Questions with Answers

Following is the comprehension passage for APTET English Content Paper 1. Model passage along with questions and answers are given below.

APTET Passage

Answer the following questions by picking up the appropriate answers from those given under for each of the questions.

1. The Student Services Office familiarises students with the student code.
A) True B) False C) Not given
D) Insufficient information to predict

2. According to the text, cheating is a more serious offence than plagiarism.
A) True B) False C) Not given
D) Insufficient information to predict

3. Students can submit the same work in different courses as long as they ask their lecturer and it is not their own.
A) True B) False C) Not given
D) Insufficient information to predict

4. If students want to use other students' laboratory data, they must ask them and the lecturer first.
A) True B) False C) Not given
D) Insufficient information to predict

5. Cheats will automatically be expelled because their behaviour cannot be condoned.
A) True B) False C) Not given
D) Insufficient information to predict

6. Your son, I think, is cut out ............ a police job.
Choose the appropriate preposition to fill in the blank.
A) to B) for C) into D) with

7. I first met him ............ year ago.
Select the suitable article to fill in the blank, if necessary.
A) a B) an C) the D) zero article

8. Fifty thousand rupees ............ too much for Neetu's ear rings.
Choose the correct verb for the above sentence.
A) is B) are C) have D) None of the above

9. We should not speak ill of the dead.
Locate the part of speech of the underlined word in the above sentence
A) adverb B) verb C) adjective D) None of the above

10. council Classify the above noun.
A) proper noun B) common noun
C) collective noun D) None of the above

11. 'I am doing the gardening', said he Trace the reported
speech version of the above sentence.
A) He said that he is doing the gardening.
B) He said that he was doing the gardening.
C) He said that he had been doing the gardening.
D) None of the above

12. No one knows her. Find the complex sentence form of the
above sentence.
A) She is not known to anyone.
B) No one knows who she is.
C) What is not known is she.
D) It is she yet no one knows her.

13. Wordsworth is not the most popular of all poets.
The Positive Degree description of the above sentence is ...........
A) Some poets are at least as popular as Wordsworth.
B) Wordsworth is not more popular than some other poets.
C) Very few poets are not as popular as Wordsworth.
D) No other poet is not as popular as Wordsworth.

14. Don't stop singing, ............? Add the appropriate question tag.
A) will you? B) won't you? C) do you? D) don't you?

15. The performer is less important than the action. The meaning of the underlined word in the context could be ...........
A) not as much of B) more
C) little D) with a reduction of

16. REGULAR Find the synonym.
A) punctual B) constant C) permanent D) none of the above

17. FACT Find the antonym.
A) fabrication B) expectation C) imagination D) fiction

18. Pronouns stand for nouns. What does the underlined part mean here?
A) support B) move C) reinstate D) symbolize

19. Darjeeling grows tea.
Pick out the correct voice transformation of the above sentence.
A) Tea is being grown in Darjeeling.
B) Let the tea be grown in Darjeeling.
C) Tea is grown in Darjeeling.
D) Tea grows in Darjeeling.

20. What kind of ............ man is he?
Choose the best option for the above sentence.
A) No article is required.
B) Use of an article is discretionary in the case.
C) article 'an' can be used.
D) article 'the' is mandatory.

21. Bring me milk.
Select the best out of the four answer choices.
A) The sentence has a transitive verb with two objects.
B) The sentence has factitive verb with one object and one complement.
C) The sentence has an intransitive verb and has no object.
D) None of these is correct.

22. In writing a letter, he made many mistakes.
Label the underlined word.
A) Gerund B) Verbal Noun C) Present Participle D) Perfect Gerund

23. Life is a dream. The above expression is an example of
A) Idiom B) Phrase C) Figure of Speech D) Subordinate Clause

24. Which of the following is correct in its spelling?
A) satellite B) sattelite C) satelite D) sattellite

ANSWERS: 1)B 2)C 3)B 4)B 5)B 6)B 7)A 8) A 9)A 10)C 11)B 12)B 13)A 14)A 15)A 16)A 17)D 18)D 19)C 20) A 21)A 22)A 23)C 24)A.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *