Skip to content

TSPSC Telangana Economy – New Districts Information and Objective Questions

Following are the important objective multiple choice questions on Telangana districts. The questions are framed based on latest data released by the Government of Telangana on 31 districts in the state.

Following graph gives details of all the districts in terms of area, population, mandals, villages etc. The red circles denotes the highest / largest / biggest and the green circle means lesser / smallest in the categories concerned.

Telangana District statistics

Important Questions

1) Largest district in Telangana in terms of area?
a) Hyderabad
b) Medchal
c) Nalgonda
d) Nagarkurnool

2) Smallest district in Telangana in terms of area?
a) Hyderabad
b) Medchal
c) Warangal Urban
d) Jagtial

3) Which of the following districts in Telangana has highest number of mandals?
a) Nizamabad
b) Rangareddy
c) Both of the above
d) None of the above

4) Which district has less number of mandals in Telangana?
a) Hyderabad
b) Warangal Urban
c) Nirmal
d) Wanaparthy

5) Which district has most number of towns in Telangana?
a) Rangareddy
b) Hyderabad
c) Warangal Urban
d) Sangareddy

6) Identify the district with more number of villages in Telangana?
a) Rangareddy
b) Sangareddy
c) Jayashankar
d) Vikarabad

7) Which district has less number of villages in Telangana?
a) Warangal Urban
b) Rangareddy
c) Hyderabad
d) Medchal

8) Which is the second most populous district in Telangana after Hyderabad district?
a) Medchal Malkajgiri
b) Nalgonda
c) Rangareddy
d) Warangal Urban

9) Smallest district in Telangana in terms of population?
a) Kumaram Bheem
b) Rajanna Sircilla
c) Nirmal
d) Wanaparthy

10) Largest district in Telangana in terms of population per sq.km.?
a) Rangareddy
b) Hyderabad
c) Nalonga
d) Medchal

11) Smallest district in Telangana in terms of population per sq.km.?
a) Nirmal
b) Bhadradri Kothagudem
c) Kumaram Bheem
d) Kamareddy

Answers:

1-c
2-a
3-c
4-b
5-a
6-a
7-c
8-c
9-a
10-b
11-c.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *